Hoe maak je een tuinbank van pallets met schuine rugleuning?

Zo kun jij jouw vrouw pas écht verrassen: maak zelf een tuinbank of complete loungeset van pallets. Het is veel makkelijk dan je denkt en wij helpen je met een uitgebreide foto-stappenplan. Zo kun je pas echt genieten van het mooie weer!
Het is mooi weer, dus tijd om naar buiten te gaan! De lente en de zomer is een ontzettend gezellige periode om samen met vrienden of familie buiten te zitten, dus een loungeset is dan wel zo ideaal. In deze periode wordt je onderworpen door tuincentra en bouwmarkten die tuinsets verkopen. Allemaal leuk en aardig, maar wat kost dit nou? Voor een knappe tuinset ben je al gauw €1.000,- kwijt. Zonde, want het hoeft niet zo duur te zijn! Maak zelf je een tuinbank van pallets met schuine rugleuning.

Je kunt een tuinbank of een complete tuinset van pallets maken. Een goedkopere oplossing, wat je bovendien voldoening geeft aangezien je de set helemaal zelf maakt én je maakt je vrouw blij. Win-win 😉
Tijdens het struinen op internet kwam ik allerlei leuke tuinbanken van pallets tegen, bijvoorbeeld op Pinterest. Eén probleem: niemand die uitlegt hoe je een tuinbank van pallets met schuine rugleuning maakt.
Een palletbank met rechte leuning is niet zo moeilijk: zet twee pallets op elkaar, schroef een rechtopstaande pallet er tegenaan en klaar. Maar eerlijk is eerlijk: zo’n rechte rugleuning zit helemaal niet lekker. Te bedenken dat je van plan bent om uren in de tuin door te brengen.

Ik ben het zelf gaan proberen om een tuinbank van pallets met schuine rugleuning te maken, en het is gelukt! Ik wil jou alle moeite besparen, en daarom heb ik een compleet stappenplan ontwikkelt die je kunt downloaden. Geen bouwtekening, maar een heel stappenplan! Scheelt jou een hoop tijd en moeite 🙂

Hoe kan ik het gratis stappenplan downloaden?

Je kunt het gratis stappenplan downloaden door hieronder jouw naam + e-mailadres in te vullen. Ga akkoord met de voorwaarden en klik vervolgens op ‘Toegang krijgen’. Vervolgens verschijnt er een oranje link in beeld, waarmee je het stappenplan in PDF kunt bekijken en downloaden. Veel plezier!

Voordat je van start gaat

Voordat je van start gaat met je tuinbank van pallets, heb je een aantal dingen nodig. Hieronder heb ik een lijstje opgesomd van wat je nodig zult hebben, plus ik heb tips gegeven over hoe je eenvoudig aan pallets kunt komen.

Wat je nodig hebt:

 • 3 Europallets per bankdeel (wij hebben 3 bankdelen, dus 9 pallets gebruikt)
 • 2  tot 3 pallets voor een tafel
 • 4 grote zwenkwielen met rem van de Action
 • Boormachine
 • Zaag, bijv. een Reciprozaag
 • Schroeven en ringen:
  • 1x verpakking 5.0x80mm schroeven 70x stuks
  • 2x verpakking 6.0x100mm schroeven 10 stuks
  • 2x verpakking M6 Carroserieringen van 35 stuks (bestemd voor de wielen)
 • Tuinkussens
  • Zitkussen: wij hebben kussens met de afmeting 120x60cm (Tuinkussenwinkel.nl)
  • Kussens voor rugleuning

Waar vind ik (gratis) pallets?

Europallets hebben de laatste jaren hun waarde verloren en zijn dus helemaal niet zo duur meer als iedereen denkt. Ik heb begrepen dat dit komt doordat er in Oost-Europa pallets werden nagemaakt en werden omgeruild voor veel duurdere pallets uit het Westen.
Al met al heeft dit tot gevolg dat de meeste bedrijven minder moeilijk zijn in het weggeven van pallets dan voorheen. Ken je iemand die werkt in een bedrijf met een magazijn? Dan kun je ongetwijfeld wat gratis pallets op de kop tikken! Werkelijk ieder bedrijf wat artikelen vervoert of laat vervoeren heeft pallets opgeslagen liggen.
Mocht je nu echt niemand kennen die wat pallets voor je kan regelen, dan kun je altijd nog pallets kopen op internet. Voor een paar euro kun je al een pallet kopen, hoewel ik toch zou aanraden om het gratis te regelen in je netwerk 🙂

Hoe kom ik goedkoop aan zwenkwielen voor buiten?

In de bouwmarkt zijn zwenkwielen met rem ontzettend duur; je betaald al gauw €15 – €20 per wiel. Zonde! Loop een gemiddelde Action vestiging binnen en daar hebben ze deze wielen ook, voor €2,79 per wiel welteverstaan. Action verkoopt verschillende formaten. Wij  hebben voor de grootste wielen gekozen, om de tuinset een grof en stoer uiterlijk te geven.
Deze wielen zullen ongetwijfeld iets minder lang meegaan dan willen van een bouwmarkt, maar voor dit geld kun je ze makkelijk tussentijds vervangen.

Waarom zoveel schroeven?
Ik heb bij het monteren van de tuinbanken meer schroeven gebruikt dan je waarschijnlijk nodig zult hebben. Onder het mom van: beter teveel dan te weinig. Je wilt het per slot van rekening in één keer goed doen.

Klaar om te beginnen? Download het stappenplan!

Download het stappenplan zodat je meteen aan de slag kunt met jouw tuinbank van pallets met schuine rugleuning! Het stappenplan is uiteraard helemaal gratis en zal je een hoop tijd besparen.

Veel plezier en succes!

Vergeet je niet een foto van het resultaat met ons te delen op Instagram of Facebook?

6 reacties

 1. hoe diep zijn het zitgedeelte en de leuning op zich?
  is handig om passende kussens te zoeken nadat mijn vriend zich aan het knutselgedeelte waagt (en nadien alle mogelijke complimenten terecht op zijn kraag te kunnen spelden)

 2. Net even uitgeprobeerd. Werkt super en zit binnen enkele uren in elkaar. Even opschuren en lakken en hij kan jaren mee ????. En natuurlijk ook lekker stevig. Heb er zelf nog 3 tussenkatjes tussen gezet bij de rugleuning en nu zit hij helemaal “moer” vast! Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om onze website te kunnen bezoeken, omdat wij op onze website alcoholhoudende artikelen verkopen. 
nix18.png