OVER ONS

Het verhaal van Mannenbox

Mannenbox heeft één geloof: een cadeau geven moet leuk zijn. Bij ons staat originaliteit voorop.

Dag in en dag uit zijn wij op zoek naar de leukste cadeaus. Maar wij zoeken niet alleen naar cadeaus, wij bedenken ze vaak zelf. Hoewel 90% van de ideeën tussentijds strandt, geeft het altijd een enorme kick als we dat ene cadeau wél op de markt kunnen brengen. Of het nu gaat om een filmpakket wat voor iedereen leuk is, of iets specifiekers als bierbrood en wijnbrood wat nog nooit eerder vertoond was op de markt. Bovendien bestaat ons concept niet alleen uit het verkopen van cadeaus, wij voorzien je ook van leuke tips op ons blog, zoals 19+ verjaardagscadeau tips.

Mannenbox richt zich zowel op consumenten als op de zakelijke markt. Wij beleven er net zoveel plezier aan om voor een compleet bedrijf een cadeau te bedenken, als dat wij voor jou je opa, vader of vriend mogen verrassen. Ooit zijn we begonnen met één houten box, die je moest openbreken met een breekijzer. Inmiddels bestaat ons assortiment uit tal van verschillende cadeaus en kunnen we (voor bedrijven) zelfs maatwerk cadeaupakketten samenstellen. 

Wij kijken ernaar uit om jou keer op keer te blijven verrassen!

ACHTER DE SCHERMEN

Nick - Oprichter van Mannenbox

Als jonge ondernemer stel ik veel “waarom” vragen. Waarom zou je iemand een cadeau willen geven en wat voor gevoel wil je daarmee overbrengen? Waarom voelt het vaak als een ‘last’ of als ‘moeten’ om een origineel cadeau te bedenken? En waarom kunnen we zo moeilijk iets leuks vinden en lijkt alles op elkaar?

Zomaar een paar vragen die ik mezelf stelde, voordat ik Mannenbox begon. Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn om een leuk cadeau te bedenken voor een man: de meeste mannen weten simpelweg niets te vragen voor hun verjaardag (of andere gelegenheid). Maar het aanbod van originele cadeaus bleef ook achter naar mijn mening.

Daar wilde ik iets mee doen, en zo ontstond Mannenbox. Te beginnen met een originele verpakking in de vorm van een houten box, bedacht vanuit de tal van keren dat ik zélf op pad ging voor cadeaus en deze origineel wilde verpakken. Begonnen als een verpakking voor een cadeaupakket, maar inmiddels groeit Mannenbox steeds meer uit tot een merk met eigen producten die betekenis hebben. Zoals mijn eigen bierlabel – Behind the Label – waarbij er een percentage van de omzet wordt gedoneerd aan drie goede doelen. Zo maken we samen het verschil.