Tips voor klassiek scheren met Men Rock

Bij Mannenbox.com kun je een scheerbox bestellen waarmee je het klassieke scheren in huis haalt, maar dit vraagt wel speciale vaardigheden. We helpen je graag een eindje op weg met tips, tricks en videos! Gebaseerd op de kwalitatieve en stijlvolle producten van Men Rock uit de UK.

Voorbereiding: Scheercrème aanbrengen met een scheerkwast

Een echte must voor alle natscheerders en in combinatie met onze scheercrème onmisbaar als je het zachte resultaat van de traditionele gladde scheerbeurt wilt voelen. Nat scheren geeft meestal een gladder resultaat dan een elektrisch scheerapparaat of een scheermes uit de supermarkt. Bovendien houden mannen ook van het ritueel van goed nat scheren. De meeste mannen vinden dat de conditie van hun huid opmerkelijk verbetert door de exfoliërende werking van het nat scheren en het hydraterende effect van de gebruikte producten en de daaruit voortkomende geuren.

De Men Rock Scheercrème is een heerlijk dikke crème met sandelhout aroma – je hoeft alleen maar het puntje van de scheerkwast in de pot te dopen om voldoende schuim voor een scheerbeurt te creëren. Aan één pot hebben de meesten genoeg voor ongeveer 50 scheerbeurten.

Wist je dat droog haar moeilijker af te snijden is dan nat haar? Je herinnert je vast hoe zacht en zijdeachtig je haar soms na het wassen aanvoelt? Hetzelfde geldt voor je gezicht, en het scheermes voelt dat verschil. Dat is één van de redenen waarom je moet investeren in een goede kwaliteitskwast en scheercrème.

TIP 1: Was je stoppels met zeep/face wash om vet uit het haar te verwijderen, zodat het water beter in de haren kan doordringen

TIP 2: Het duurt blijkbaar 4 minuten voordat het water goed in het haar is doorgedrongen en klaar is voor de scheerbeurt – probeer het eens met een handdoek gedrenkt in heet (maar niet kokend) water “

The Shavette Razor

De Men Rock shavette werkt als een open scheermes, maar is voorzien van verwisselbare, dubbelzijdige mesjes, zodat slijpen of het gebruik van een strop overbodig wordt. Met een half standaard veiligheidsmesje, dat bij het inklappen stevig wordt vastgehouden, biedt de shavette supergladde professionele scheerkwaliteit.

Hoewel elk type dubbelzijdig mesje in het scheermes gebruikt kan worden, hebben wij er een paar gratis bijgevoegd voor onmiddellijk gebruik. We kunnen ons de teleurstellende woorden ‘batterijen niet inbegrepen’ op kerstcadeaus nog goed herinneren!

Bekijk hieronder de korte video met scheertips:

Scheermesje vervangen? Bekijk eerst onderstaande video:

Verzorging na het scheren

Als je het wonder van de gladde scheerbeurt gevoeld hebt, verwen je je met de kalmerende en hydraterende balsem voor na het scheren. Het voedt de huid na het scheren om irritatie te verminderen en werkt kalmerend en ontspannend op je gezicht, wat een goed gevoel geeft.

Toch gesneden tijdens het scheren?

In plaats van je gezicht te beplakken met stukjes WC-papier, kun je nu gebruik maken van de bloedstelpende sticks “Styptic Match”. Zo gebruik je ze: haal één van de sticks uit de verpakking, maak de stick vochtig met water en wrijf vervolgens zachtjes over het sneetje (uiteraard nadat je eerst je gezicht hebt gewassen en afgedroogd). De stick werkt ontsmettend, steriliseert de wond en zorgt ervoor dat de wond sneller dicht gaat. Het kan misschien een beetje prikken, maar de sticks doen hun werk goed.

Klassiek scheren gaat je nu zeker lukken! Succes!

Eén reactie

  1. Pingback: MaillotPSG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om onze website te kunnen bezoeken, omdat wij op onze website alcoholhoudende artikelen verkopen. 
nix18.png