Bijzondere verjaardagstradities in de wereld

Hier in Nederland hebben we bijzondere tradities, maar wat zijn eigenlijk de tradities in andere landen als het aankomt op het geven van een cadeau? Hieronder een selectie van de meest bijzondere verjaardagstradities!

De Cariben vol met bloem

In de Cariben, zoals Jamaica, kan je op een willekeurige verjaardag worden verrast met bloem. Heel veel bloem. De jarige wordt door vrienden, familie en andere gasten compleet gebombardeerd. De ‘gelukkigen’ van te voren ook nog natgemaakt met water, wat het extreem moeilijk maakt om de bloem te verwijderen.

Of je stopt het gewoon in iemands föhn, zoals hiernaast 🙂

De hal vegen totdat je wordt gekust..

In Duitsland proberen ze je een ‘handje op weg te helpen’ wanneer een man voor zijn 30e verjaardag nog geen partner heeft. Op zijn 30e verjaardag moet hij de een openbare plek vegen (zoals de hal van de kerk), om te laten zien wat voor goede echtgenoot hij kan zijn en dat hij het huis schoon kan houden. Dat kan je als vrouw niet weerstaan, toch?

Oja! De jarige mag niet vertrekken totdat hij is gekust door een vrouw… (hoewel dit ook uit medelijden kan zijn).

Vol met je gezicht in de taart

Dit geintje heb jij waarschijnlijk ook wel eens bij iemand geflikt. Wanneer de jarige nietsvermoedend de kaarsjes uitblaast, duw je hem vol met zijn gezicht in de taart. Blijft leuk! En volgens Venezolaanse tradities staat het voor geluk en liefde.

Getrokken worden

Oorlel trekken is een bijzondere traditie om je succes en een gelukkig leven te wensen. Hongarije is een van de landen waar dit gebeurd. Nadat het de jarige het cadeau heeft geopend, trekken alle aanwezigen even aan de oorlellen van de jarige.
Volgens de Russen groei je ervan. Daar wordt je namelijk ook aan je oor getrokken (zoveel als de behaalde leeftijd).

Kale koppen niet te stoppen in India

In Inda wordt een baby bij zin eerste verjaardag kaalgeschoren in de nabijheid van een speciaal vuur. Deze traditie staat symbool voor het reinigen van de ziel.

Vastgebonden en je neus vol met boter.. 

In oude traditie uit Canada vertelt dat de jarige wordt besprongen door familie en vrienden en zijn neus wordt onder gesmeerd met boter of iets soortgelijks. Zo is de jarige te glibberig voor ongeluk of negativiteit, maar het is vooral leuk om te doen! Nog een aantal andere bijzondere verjaardagstradities…

Wat is jouw traditie?
Hebben jullie thuis of in de vriendengroep een grappige of bijzondere ‘traditie’? Je kunt het insturen naar [email protected] of onder het artikel een reactie achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je 18 jaar of ouder?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om onze website te kunnen bezoeken, omdat wij op onze website alcoholhoudende artikelen verkopen. 
nix18.png